logo-new

Kanceri eshte nje semundje qe po perhapet nga dita ne dite. Ne te kaluaren, kurimi i kancerit ishte direkt mbi tumorin me nderhyrje kirurgjikale ose vetem me radioterapi. Kjo menyre kurimi bashke me heqjen e tumorit ishte e pamjaftueshme per frenimin e semund jes dhe ndalimin e metastazave. Per kete, pas nderhyrjes kirurgji-kale dhe radioterapise, filloi zbatimi i kimioterapise dhe imunoterapise.

Pyetje: Si krijohet kanceri ?
Përgjigje: Qelizat lindin, zhvillohen dhe vdesin. Kjo ngjarje ndodh nen nje kontroll gjenetik. Ne rast te humbjes se ketij kontrolli dhe prishjes se ekuilibrave gjendemi para lindes se shume qelizave ose mosvdekjes se qelizave me rezultat formimin e mases tumorale.

Pyetje: Cilat jane shenjat e kancerit ?
Përgjigje: Pasi shfaqen shenjat e kancerit, kuptohet qe semundja ka avancuar. Qellimi eshte qe edhe pa shfaqjen e shenjave te vleresojme dhe percaktojme nese ka prani te nje semundje tumorale.

Pyetje: Cila eshte menyra moderne qe ndiqet ne kurimin e kancerit ?
Përgjigje: Ne ditet tona kurimi i kancerit behet me bashkepunimin e shume specialiteteve mjekesor. Ketu duhet te merret nje vendim i perbashket nga mjeku onkolog, kirurg, pathollog, radiolog dhe röntgenolog. Menyrat e kurimit sot jane komplekse: eshte nderhyrja kirurgjikale, kimoterapia, radiote¬rapia dhe imunoterapia.

2016 © Copyright - Kollektif Tasarım

00 381 38 22 11 99

SİZİ ARAYALIM