logo-new

IVF – ( In VITRO- fertilizimi artificial)

IVF (in vitro fekondimin) është një procedurë, e përdorur për të kapërcyer një sërë çështjesh pjellorisë, me të cilin një vezë dhe spermës janë të bashkuar jashtë trupit, në një laborator të specializuar. Veza e fekonduar (embrionit) është e lejuar të rritet në një mjedis të mbrojtur për disa ditë para se të transferohen në mitrën e gruas për  të rritur mundësinë për realizimin e një shtatzëni.

Procesi i fekondimit të zhvillohet gjatë disa orë dhe mund të formohen disa embriona.

embrionet  zakonisht rriten në laboratori disa  ditë,  njohur si fazë blastocistit, sepse ka dëshmi të forta se këto embrionet kanë më shumë gjasa për të implantuar në mitër.

Embrionet të fertilizuar  transferohen në mitrën e gruas me një  procedurë të thjeshtë që quhet embrio transfer. (një teknikë shumë të ngjashme me  Pap testin).

Në rast të zhvilimit më shumë se dy embriona, mund të ngrijë ato që janë të tepërta për përdorim në ciklet e mëvonshme.

IUI- Interuterine Insemination ( Inseminim atrifical)

Inseminimi artificial, ose intrauterine Inseminimi (IUI), nganjëherë është e rekomanduar si një pikë të thjeshtë dhe më të përballueshme fillestare për trajtimin e fertilitetit. Nëse  nënshtroheni  më shumë se tre përpjekje të pasuksesshme të IUI, ne zakonisht rekomandojnë  një trajtim më komplekse të  IVF.

Në qoftë se ju ose partneri juaj ka qenë i diagnostikuar me infertilitetit  të pashpjegueshëm, mukusit cervikal armiqësore, anomalitë vogla të spermës ose çrregullime të tjera meshkullore, IUI ndonjëherë është një alternativë e suksesshme.

Inseminimi intrauterine (IUI) përfshin vendosjën e spermë të partnerit (ose donatorëve) përmes qafës së mitrës  në mitër, në afërsi të kohës së ovulacionit.

Kjo procedurë është kryer nga një mjek dhe zakonisht nuk është e dhimbshme, edhe pse ndonjëherë ju mund të ndjeheni ngërçe të butë dhe / ose parehati. Ju duhet të jeni në gjendje të ktheheni në punë menjëherë.

Kjo procedurë mund të kryhet gjatë një cikli natyror ose me stimulim artificiale e hormoneve (ovulacionit induksion).

Për më shumë detaje na shkruani në formular ose na kontaktoni në numrat tone 038 22 11 999 ose 049 136 777

KONSULTIMET jane FALAS

Ne kliniken e gjineko- logjise se”Sante Plus Group” sherbehet me te gjitha parimet e mjekesise moderne per zgjidhjen e problemeve para dhe pas lindjes dhe per semundjet gjinekologjike.
Ne kete klinike stafi yne i kualifikuar sherben 24 ore pa nderprerje dhe me cilesi te larte.

 • Ekzaminimet me bashkekohore
 • Diagnostikim dhe kurimi i infertilitetit
 • Crregullimi i ciklit menstrual dhe trajtimi
 • Analizat dhe kurimi i Menopauzes
 • Testet per kanceret gjinekologjike (kanceri i qafes se mitres, kanceri i mitres dhe i vezoreve)
 • Lidhja e tubave si metode kontraceptive (ligación), etj.
 • Operacione te ndryshme gjinekologjike si: Miomektomi – Histerektomi – Barre extrauterine
 • Operacione te kisteve ne ovare.
 • Operacione urologjike ne rastet e urinimit te pavullnetshem
 • Infeksione te zones gjenitale, diagnostikimi dhe kurimi i kisteve
 • Infeksione gjinekologjike
 • Udhezime dhe zbatime mbi planifikimin familjar (RIA, hapa mbrojtese kunder shtatzanise etj.)

2016 © Copyright - Kollektif Tasarım

00 381 38 22 11 99

SİZİ ARAYALIM