Duke treguar interesim për trupin tuaj mundësoni rikthimin e trupin tuaj ne gjendje pararake më shpejt. Gjatë kësaj periudhe, ju mund të përshpejtoni këtë procesin e rikuperimit duke i kushtuar vëmendje pastrimit të trupit dhe kujdesit.

Po kështu përdorimi i produkteve kozmetike, duhet të jetë shumë i saktë për mos të ndaluar zhvillimin fizik dhe mendor të foshnjës.

Gjërat të merren parasysh gjat dushit

 1. Gjatë shtatzënisë është me vlerë marrja e dushit për çdo ditë sepse gjëndra djerse punojnë më shumë se zakonisht
 2. Mos qendroni në banjo më shumë se 15 min
 3. Preferoheni ujë të vakët. Temperatura më e lartë mund të jenë të dëmshme.
 4. Hapni dritaret për ta ajërosur banjon
 5. Për sigurin tuaj, mos e mbyllni derën e banjos me qelës
 6. Vendosni një antirrëshqitjes në vaskën tuaj për ta parandaluar rrëshitjet e mundëshme
 7. Përdorni sapunët natyrore. Edhe flokët tuaj, mund të lani me sapun natyrore vaj ulliri.
 8. Pas një dush, aplikoni vaj fëmijë si preventues e strijat në zonën e barkut dhe të gjoksit.

Rekomandimet për kujdesin e gjirit

Gjatë kësaj periudhe, gjirit janë një nga fushat më të rëndësishme që ju duhet të kushtoni vëmendje .
Për shkakë të fryrjës e gjinjve, ekziston mundësia që të çara ndodhën. Për të parandaluar këtë, pas një dush të ngrohtë, ju mund të bëni masazh gjoksin tuaj me hidratues. Për të parandaluar sagging gjirit, ju mund të lani gjinjtë tuaj dy herë në ditë me ujë të ftohtë.

Rekomandime për kujdesin e flokëve dhe grimi

 1. Gjatë kësaj periudhe flokët tuaja mund të humbasin famë e saj dhe vitalitetin. Kjo mund të jetë më e vështirë se zakonisht për të dhënë atë një formë. Larja e flokëve më shpesh mund të përmirësojnë situatën.
 2. Hulumtimet tregojnë se kimikatet e ngjyrës së flokëve nuk dëmtojnë fëmijën tuaj. Megjithëse është më kujdesshme të lyeni flokët tuaj pas lindjes.
 3. Përdorni ngjyra për flokë në bazë bimore pas tre muajve të parë të shtatzënisë.
 4. Xhel për flokët nuk rekomandohet për shkak të formacioneve kimike.
 5. Prandaj, ne rekomandojmë mbajtjën e flokëve tuaj natyrale deri pas lindjes.
 6. Grimi nuk dëmton fëmijën. Megjithatë, gjatë shtatzënisë rekomandohet vetëm përdorimi i substancave natyrale për lëkurën tuaj.

Sugjerime për kujdesin e duarve dhe këmbëve

It increases during pregnancy skin problems and is important for the skin to breathe. So it should clean your skin before bedtime and do not drive nourishing creams on your face is recommended. Here are some herbal masks that you can apply:

 1. në këtë periudhë thonjtë tuaja marrin një ngjyrë të shurdhër dhe ata thyejnë shumë shpejt. Për thonjtë të fortë ushqejni dhe lyejni atë.
 2. Duhet të leni thonjtë tuaj të marrin frymë çdo tre ditë. Sepse lyerja mund të çojë në thonjtë e thatë.

Rekomandimet për kujdesin e dhëmbëve dhe buzëve

 • Substanca që gjendet në pështymë të grave shtatzëna dhe substanca tjera që ndikojnë në smaltin e dhëmbëve, gjatë kësaj periudhe shkaktojnë prishjen e dhëmbëve.
 • Niveli I substancës “flour” që e mban stabilitetin e dhëmbëve ulët. Prandaj, edhe në qoftë se ju nuk keni dhimbje, rekomandohen vizitat tek dentisti tuaj rregullisht.
 • Nëse vizitat nuk jane rregullare, trupi juaj do mund të infektohet dhe kjo mund të ndikojë në shëndetin e fëmijës tuaj.
 • Kohë pas kohe përdorini gjithashtu gargara antiseptike që nuke lejojnë qëndrimin e mikrobeve ve në gojë .
 • Në rast se keni plasaritje të buzëve marrni 50 gram dyllë blete, shkrini atë në furrë dhe shtoni 200 gram vaj susam. Aplikoni këtë në buzët tuaj përdit.

2016 © Copyright - Kollektif Tasarım

00 381 38 22 11 99

SİZİ ARAYALIM