IVF

logo-new

Departamenti për fekondimin e asistuar në spitalin Sante Plus është duke implementuar teknologjit të fundit në këtë fushë. Në sajë të ekipit shkëlqyer të gjinekologëve, me mbështetjen dhe shkëmbimin e përvojave me kolegët nga ekipi Sante Plus në Stamboll, shkalla e suksesit është në të njëjtin nivel me qendrat më të mira në botë për IVF.

Ekipi ynë i gjinekologëve, embriologjistët dhe androloget çdo ditë dhe pa u lodhur ka punuar për mijëra çifte dhe ofrojnë shërbimet e mëposhtme:

 • Vlerësimi i plotë klinik i infertilitetit tek çifte;
 • Trajtimi i çrregullimeve gjinekologjike tek gratë e reja dhe gratë në menopauzë;
 • Hirsutism dhe sindromi hiperandrogjenik
 • Induksioni i ovulacionit;
 • Laparoskopija diagnostike;
 • Hiperstimulimin ovarian të kontrolluar në fekondimin të asistuar;
 • Inseminimi intrauterine
 • Histerosalpingografia
 • Laparoskopia(operacioni endometrial, operacioni rindërtues të legenit, miomektomi, salpingektomi, operacioni të cistet e vezoreve);
 • Histeroskopi (polipektomi, heqje e septumeve , miomektomi, ).

Shërbimet laboratorike

 • Testet e sperms
 • Analizat morfologjike të spermës
 • Ngrirja e spermës nga indet testicular
 • Fertilizi In Vitro
 • Intracytoplasmic injeksioni spermës ICSI
 • Metodat mikro-manipulative;
 • Marrja e spermës nga indeve testicular TESE
 • Përzgjedhja e spermës PISCI;
 • Fertilizimi In Vitro
 • Rritja e shanseve të implantimit duke përdorur metodën Assisted hatching
 • Transferimi blastocyst;
 • Ngrirja e embrioneve dhe vezëve;
 • Transferi i embrionit të shkrirë FET.

IVF – ( In VITRO- fertilizimi artificial)
IVF (in vitro fekondimin) është një procedurë, e përdorur për të kapërcyer një sërë çështjesh pjellorisë, me të cilin një vezë dhe spermës janë të bashkuar jashtë trupit, në një laborator të specializuar. Veza e fekonduar (embrionit) është e lejuar të rritet në një mjedis të mbrojtur për disa ditë para se të transferohen në mitrën e gruas për të rritur mundësinë për realizimin e një shtatzëni.
Procesi i fekondimit të zhvillohet gjatë disa orë dhe mund të formohen disa embriona
Embrionet zakonisht rriten në laboratori disa ditë, njohur si fazë blastocistit, sepse ka dëshmi të forta se këto embrionet kanë më shumë gjasa për të implantuar në mitër
Embrionet të fertilizuar transferohen në mitrën e gruas me një procedurë të thjeshtë që quhet embrio transfer. (një teknikë shumë të ngjashme me Pap testin).
Në rast të zhvilimit më shumë se dy embriona, mund të ngrijë ato që janë të tepërta për përdorim në ciklet e mëvonshme

IUI- Interuterine Insemination ( Inseminim atrifical)
Inseminimi artificial, ose intrauterine Inseminimi (IUI), nganjëherë është e rekomanduar si një pikë të thjeshtë dhe më të përballueshme fillestare për trajtimin e fertilitetit. Nëse nënshtroheni më shumë se tre përpjekje të pasuksesshme të IUI, ne zakonisht rekomandojnë një trajtim më komplekse të IVF.
Në qoftë se ju ose partneri juaj ka qenë i diagnostikuar me infertilitetit të pashpjegueshëm, mukusit cervikal armiqësore, anomalitë vogla të spermës ose çrregullime të tjera meshkullore, IUI ndonjëherë është një alternativë e suksesshme.
Inseminimi intrauterine (IUI) përfshin vendosjën e spermë të partnerit (ose donatorëve) përmes qafës së mitrës në mitër, në afërsi të kohës së ovulacionit.
Kjo procedurë është kryer nga një mjek dhe zakonisht nuk është e dhimbshme, edhe pse ndonjëherë ju mund të ndjeheni ngërçe të butë dhe / ose parehati. Ju duhet të jeni në gjendje të ktheheni në punë menjëherë.
Kjo procedurë mund të kryhet gjatë një cikli natyror ose me stimulim artificiale e hormoneve (ovulacionit induksion).

2016 © Copyright - Kollektif Tasarım

00 381 38 22 11 99

SİZİ ARAYALIM