Sëmundje të barkut që manifestohet brenda gjashtë orësh duke filluar me dhimbje të papritur e barkut përcaktohet si dhimbje kronike të barkut. inflamacion të zorrëve tregon simptoma si humbja e oreksit, vjella etj. Të gjithë pacientët me dhimbje e papritur barku duhet të egzaminohen në mënyrë më të hollësishme. Në rast kur dhimbja e barkut vazhdon më shumë se një javë dhimbje tabelë për “ barku kronik” nuk do të merren parasysh dhe në këtë rast duhet të shqyrtohet nga një mjek.

Cilat janë shkaktarët e dhimbjes të barkut?

Dhimbje në pjesë të ndryshme të stomakut mund të janë simptomë e sëmundjeve të organeve në rajon. Lukthi dhe çrregullime të zorrëve, gurë në veshka, sëmundje në organet riprodhuese të femrës dhe meshkujit, diabeti, çrregullime të veshkave, dhimbje menstruale tek gratë, çrregullime të caktuara të gjakut etj mund të janë shkaktaret e dhimjeve e barkut. Jo vetëm që organet në zgavrën e barkut por edhe infeksione të mushkërive, sulmet në zemër dhe fraktura e brinjëve mund të shkaktojnë dhimbje barku.

Çfarë janë mënyrat e trajtimit e dhimbjes të barkut?

Dhimbje barku mund të ketë arsye të ndryshme dhe është me rrëndesi mospërdorja e ilaçeve në mënyrë të pandërgjegjshme Megjithatë, në rast të dhimbjeve të vogëla që paraqitën pas bukës rekomandohet nje gotë uje me akull, lëng molle, ngrënja e një bananes ose tost.

Pika më e rëndësishme është:
** Nëse shkaktari I Dhimbje barkut nuk dihet saktësisht dhe më herët nuk është diagnostifikuar nga një mjek është e dobishme mosmarrëja e ilaçeve për dhimbje.**

Karın Ağrısının Tedavi Yolları Nelerdir?

Gjat dhimbje të barkut gjendjat e domosdoshme për ta vizituar një mjek :

  • Dhimbjet me karakter të vazhdueshëm, të rëndë, të përsëriturë dhe duke rritur
  • Ndërprerja e frymëmarrjes me dhimbje, ndjenja fikët, gjakderdhje, të vjella dhe temperaturë të lartë
  • Përhapja e dhimbjës nga barku në gjoks, qafë dhe supet
  • Gjak në jashtëqitjen
  • ënjtje në bark

Gjatë këtij hulumtimi përvoja, sjellja dhe njohuria e mjekut është me rëndësi të madhe.

Trajtimi përcaktohet plotësisht në bazë të problemit.

2016 © Copyright - Kollektif Tasarım

00 381 38 22 11 99

SİZİ ARAYALIM